Абрамович продає найбільше родовище олова на Чукотці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абрамович продає найбільше родовище олова на Чукотці

421
Компанія Millhouse, що управляє активами бізнесмена Романа Абрамовича, продасть найбільше в Росії родовище олова - Пиркакай на Чукотці.
Офіційного підтвердження інформація поки не отримала. Джерела видання потенційним покупцем називають китайську державну Shenhua Group, яка займає друге місце в світі за обсягами видобутку вугілля. Millhouse має намір виручити за родовище близько 300 мільйонів доларів.
Запаси олова на родовищі Пиркакай оцінюються в 228,5 тисячі тонн, воно займає четверте місце в світі за їх обсягами. Розробку родовища планується почати в 2017 році, а до 2018-му з нього планується щорічно видобувати понад шість мільйонів тонн руди. З неї будуть виробляти 11,1 тисячі тонн олова і 814 тонн вольфраму. Загальний термін життя родовища оцінюється в 29 років.
Компанія Millhouse володіє на Чукотці кількома гірничорудними активами, найбільш відомими з яких є родовища золота. Так, структурі належить Баімська площа - потенційно найбільше російське родовище золота і міді. У червні 2012 року ЗМІ повідомляли, що структури Абрамовича мають намір продати частку в цьому родовищі англо-австралійській BHP Billiton.
На Далекому Сході зосереджена значна кількість родовищ олова, що перевершують за обсягами запасів багато олов'яних басейнів світу. Найбільші родовища зосереджені на Чукотці і в Магаданській області. Водночас видобуток олова в регіоні утруднений через погану транспортну інфраструктуру, тяжкі природні умови і дорогі енергоресурси.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас