Китайське село заснувало власну авіакомпанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайське село заснувало власну авіакомпанію

1609
Влада села Хуасі східнокитайської провінції Цзянсу повідомила про створення першої в Китаї сільської авіакомпанії, передає агентство Синьхуа.
Село Хуасі, в якому мешкають близько 1,5 тисячі осіб, вважається найбагатшим в країні. Середньодушовий річний дохід його жителів перевищує 10 тисяч доларів. Основою економіки села, розташованого на площі менше одного квадратного кілометра, є виробництво сталевих виробів, текстилю, а також туризм. Щорічно Хуасі відвідують понад 2 мільйони туристів.
За словами представника адміністрації Хуасі, східнокитайське регіональне відділення головного державного управління цивільної авіації Китаю 26 липня схвалило заявку на реєстрацію авіакомпанії, яка називається Jiangsu Huaxi General Aviation Co.
Спочатку парк авіакомпанії буде складатися з двох вертольотів виробництва компаній McDonnell Douglas і Eurocopter загальною вартістю близько 90 мільйонів юанів (понад 14 мільйонів доларів), які будуть базуватися в аеропорту, що належить компанії. Вертольоти вміщають від чотирьох до шести пасажирів. Авіакомпанія планує використовувати вертольоти для проведення оглядових екскурсій околиць Хуасі і сусіднього міста Цзян'інь з висоти пташиного польоту.
До 2015 року авіапарк планується розширити до п'яти вертольотів і одного літака бізнес-класу, які будуть перевозити туристів в міста Гуанчжоу, Циндао і Сямень на півдні і сході Китаю.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас