Відтік капіталу з Росії в 2012 році складе 50 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік капіталу з Росії в 2012 році складе 50 млрд дол

Казна та Політика
315
Заступник голови Мінекономрозвитку Росії Андрій Клепач заявив, що відтік капіталу з Росії в 2012 році може скласти близько $50 млрд.
"Буде близько 50 (мільярдів), може бути трохи більше, може бути трохи менше. Все буде залежати від того, як буде розвиватися ситуація з цінами на нафту", - сказав він.
Наголошується, що раніше Мінекономрозвитку Росії прогнозувало відтік капіталу з РФ в поточному році на рівні $25 млрд. За півроку відтік склав $43,4 млрд.
Глава Мінекономрозвитку Андрій Бєлоусов 12 липня заявляв, що чистий відтік капіталу з РФ в червні міг виявитися близьким до нуля або навіть змінитися невеликим припливом, і що міністерство може скоригувати у бік зменшення свій прогноз щодо відтоку за рік з нинішніх 25 мільярдів доларів.
Раніше повідомлялося, що в квітні 2012 року відтік капіталу з Росії склав 8 мільярдів доларів. Ще в лютому в Мінекономрозвитку заявляли, що після президентських виборів 4 березні відтік капіталу зміниться на приплив у зв'язку зі стабілізацією політичної обстановки в країні.
На початку квітня перший заступник голови Центробанку Олексій Улюкаєв заявляв, що виведення коштів з російської економіки припиниться після інавгурації Володимира Путіна на пост президента 7 травня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас