Німеччина наполягає на виключенні Греції з єврозони до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина наполягає на виключенні Греції з єврозони до кінця року

Казна та Політика
2322
Міністр фінансів Баварії Маркус Зедер вважає, що необхідно виключити Грецію з єврозони до кінця року.
Він заявив, що з Грецією треба вчинити жорстко, щоб не кортіло іншим.
"На прикладі Афін необхідно показати, що єврозона може і зуби показати", - заявив він в інтерв'ю тижневику BildamSonntag, оприлюдненому в неділю. За словами Зедера, "допомога Греції зникає, як вода в піску, і в проблемах Греції винні лише самі греки, і ніхто інший".
Глава баварського Мінфіну висловив думку, що подальше перебування Греції в єврозоні в довгостроковому плані обійдеться Німеччині дорожче, ніж її виключення. Він заявив, що в даному випадку має діяти старе правило альпіністів: "якщо на твоєму канаті висить ще хтось і, зриваючись, загрожує тягнути в прірву і тебе, то треба перерізати канат. Якщо країна не в змозі розплачуватися по боргах, то вона повинна покинути єврозону", - переконаний Маркус Зедер.
Він також висловив думку, що виключення Греції з єврозони позитивно вплине на інші кризові держави - Італію та Іспанію. "Якщо грекам зійде з рук їхня тактика затягування реформ та погашення боргів, то це призведе до краху всієї системи: єврозона перетвориться на трансферний союз. Кожному колись треба відірватися від маминої спідниці, і грекам настав час зробити це", - резюмував міністр фінансів Баварії.
Заступник голови Лівої партії Сара Вагенкнехт висловилася проти виключення Греції з єврозони. Вона попередила, що в цьому випадку Афіни не погасять своїх боргів, і Німеччина втратить 80 млрд євро. Вагенкнехт зазначила, що в разі банкрутства Греції два роки тому постраждали б лише банки і хедж-фонди, а зараз постраждають платники податків. Вона також зазначила, що вимоги жорсткої економії, що висуваються до Греції, лише посилили економічну кризу, і замість того, щоб скорочувати пенсії і зарплати, варто було б обкласти багатих більш високими податками.
В кінці липня Der Spiegel писав, що Греція може збанкрутувати вже у вересні, бо терпіння МВФ вичерпується - у фонді вважають, що Афіни не зможуть до 2020 року скоротити держборг до 120% ВВП.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас