Fitch може знизити рейтинг США в 2013 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинг США в 2013 р

Казна та Політика
256
Fitch Ratings повідомило в четвер, що може знизити суверенний кредитний рейтинг Сполучених Штатів Америки в наступному році, повідомляє телеканал "Росія 24".
На такий крок піде рейтингове агентство, якщо Вашингтон не зуміє кардинально скоротити бюджетний дефіцит і схвалити надійний план фіскальної консолідації.
"США - єдина країна з рейтингом "AAA", у якої все ще немає плану фіскальної консолідації, а відношення держборгу до ВВП в середньостроковій перспективі буде тільки зростати", - було заявлено представниками рейтингового агентства на конференції в Нью-Йорку.
У листопаді минулого року Fitch переглянуло прогноз рейтингу США на "негативний" зі "стабільного", після того як спеціальний комітет Конгресу не зміг схвалити заходи щодо скорочення дефіциту бюджету на 1,2 трлн дол.
Зростання американської економіки в I кварталі склало 1,9% проти 2,2%, про які повідомлялося раніше. Кварталом раніше зростання ВВП США склало 3,0%.
У серпні 2011 р. міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг США з "AAA" до "AA+" з "негативним" прогнозом. Moody's Investors Service у листопаді минулого року також оцінило стан американської економіки на позначку "Ааа" з "негативним" прогнозом.
Всі три рейтингові агентства висловили схожу позицію з цього приводу. Експерти вважають, що ніякого прогресу в бюджетній та фіскальній політиці не відбудеться аж до президентських виборів в листопаді цього року.
"Негативний" прогноз агентства S&P дає термін від 6 місяців до 2-х років для вжиття заходів, що впливають на рейтингові показники, у той час як Moody's дає 12-18 місяців.
У Fitch Ratings відзначають, що зниження рейтингу, можливо, відбудеться і у Великобританії, у якої в даний момент рейтинг "ААА". У березні рейтингове агентство дало Британії "негативний" прогноз. Такий же прогноз присвоїло агентство Moody's Investors Service. S&P присвоїло прогноз "стабільний".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас