Нацбанк Швейцарії знизив прогноз-2012 зростання ВВП Японії до 1,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Швейцарії знизив прогноз-2012 зростання ВВП Японії до 1,9%

Казна та Політика
145
Національний банк Швейцарії знизив прогноз зростання ВВП Японії, ураженої руйнівним землетрусом рік тому, на 0,3 в.п. на 2012 рік - до 1,9%. Про це свідчить щоквартальна економічна доповідь регулятора.
Економічна ситуація в Японії залишається важкою, йдеться в документі. Сильне зміцнення ієни у другій половині минулого року скоротило експортну конкуренцію. Негативно позначилися на економіці країни і катастрофічні осінні повені в Таїланді, зупинивши декілька заводів, важливих в системі поставок продукції для японської електроніки та автомобільної промисловості. Скорочення ВВП країни в IV кварталі минулого року в результаті склало 0,7%.
"Економічні очікування 2012 р. пригнічені, інвестори розчаровані несприятливими перспективами експорту", - йдеться в звіті.
Нацбанк Швейцарії зазначає, що інфляційного тиску на економіку Японії в найближчому майбутньому очікувати не варто, в тому числі тому, що виробничі потужності, що постраждали після землетрусу, задіяні далеко не повністю. У січні поточного року споживчі ціни в країні були дещо вищими від торішнього рівня в зв'язку з тимчасовим зростанням цін на свіже продовольство. Без урахування продовольства та енергії інфляція була нижче показника минулого року, зазначається в доповіді.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас