До літа овочі стануть на третину дорожчими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До літа овочі стануть на третину дорожчими

Аграрний ринок
579
Через значні збитки в цьому сезоні і тотальне скорочення посівних площ на наступний сезон, українські фермери готуються вже влітку підвищити на третину ціни на овочі, пише ТСН.
"Хороший урожай минулого року, і, як підсумок, тотальне перевиробництво овочевої продукції, яку купують навіть за цінами нижче собівартості, змушують овочівників переглянути плани на посівну в новому році. Як наслідок, ми вже сьогодні можемо говорити про скорочення посівних площ на 20 - 25%", - розповів почесний президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Іван Томич.
Зі свого боку, галузеві аналітики вважають ці цифри фермерів дещо завищеними. Хоча й визнають - проблеми дуже серйозні. Але поки, відповідно до опитувань тих же фермерів, скорочувати посіви вони будуть вибірково. Якщо говорити про ціни в новому сезоні, то експерти сходяться в тому, що в роздробі вартість овочів однозначно буде вищою від сьогоднішньої. Хоча й кажуть, що цього разу погода знову може врятувати. Керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман зазначає, що за більш-менш нормальних погодних умов можна прогнозувати підвищення цін на картоплю на 30-35%, в порівнянні з 2011 роком. "Якщо говорити про цибулю і капусту, то ціни теж зростуть. Але пропозиція буде задовольняти потреби ринку. Однак, якщо в Росії будуть проблеми з урожаєм, то вітчизняна продукція піде на експорт, що спричинить зростання цін", - прогнозує фахівець.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас