Точка зору: Євросоюз може вибратися з кризи набагато швидше, ніж очікується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Євросоюз може вибратися з кризи набагато швидше, ніж очікується

Казна та Політика
854
Економічне сповільнення, яке спостерігалося останні 4 місяці, зараз стабілізувалося, тому євросоюз може вибратися з кризи набагато швидше, ніж очікується, вважає Міністр фінансів Франції Франсуа Баруен, передає РБК-Україна.
"Економічна активність може піднестися вже в другій половині поточного року. За прогнозами уряду, темпи зростання ВВП цього року будуть на рівні 1%", - зазначив він.
У свою чергу, Президент Франції Ніколя Саркозі у неділю заявив, що дефіцит бюджету в 2011 р. буде меншим, ніж прогнозувалося. За словами Саркозі, він не перевищить 5,3-5,4% ВВП, у той час як уряд розраховував на 5,7%.
У цьому році дефіцит бюджету Франції планується на рівні 4,5% ВВП.
Влада Франції готує програму стимулювання економіки, важливу частину якої становить реформа ринку праці. Президент пропонує новий варіант типового контракту, який відмовляється від фіксованого 35-годинного робочого тижня і дозволяє більш гнучко встановлювати години роботи та розмір компенсації. Також програма передбачає скорочення податку на фонд заробітної плати та збільшення ПДВ з 19,6% до 21,2%. Уряд планує пом'якшити обмеження на зведення нових будівель і створити фонд підтримки будівельних і девелоперських компаній, розмір якого не перевищить 1 млрд євро.
Нагадаємо, 29 січня глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард попередила на Всесвітньому економічному форумі в Давосі про потенційну шкоду антикризових заходів для економічного зростання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас