Нерухомість в Угорщині різко подешевшала. Але ненадовго... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість в Угорщині різко подешевшала. Але ненадовго...

Нерухомість
493
Будапешт виявився особливо привабливим для інвесторів. Вартість якісних двокімнатних квартир в добре розташованих новобудовах столиці знизилася з € 90 тис до € 80 тис, а трикімнатних - з € 140 тис. до € 120 тис.
Представники девелоперських компаній зазначають, що ситуація зі стрибками курсу форинта, що склалася цієї зими, підвищує зацікавленість покупців, які тільки придивляються до угорської нерухомості.
Усім тим, хто ще не прийняв рішення, експерти місцевого ринку радять поквапитися. Унікальний період дешевизни житла триватиме всього пару місяців, оскільки Угорщина вже почала інтенсивні переговори з ЄС і МВФ, щоб заспокоїти фінансові ринки.
Нагадаємо, що наприкінці 2011 року окремі заяви угорського уряду зіпсували дипломатичний діалог Угорщини з ЄС і МВФ. Угорщина, яку критикують усі європейські ЗМІ, стала метою міжнародних валютних спекулянтів. У результаті курс національної валюти підскочив з 280 до 321 форинта за євро на піку в перших числах січня.
За останні місяці вартість форинта знизилася на 15%, що означає як мінімум 10%-ну знижку при купівлі нерухомості для інвесторів, які вміють приймати швидкі рішення.
На думку директора з міжнародних продажів найбільшого угорського забудовника Cordia Дмитра Гуляєва, низькі ціни на квартири в нових будинках Будапешта збережуться до весни. Більшість продавців нерухомості не планують підвищувати ціни у форинтах на цей період. Таким чином, всю різницю курсу інвестор кладе собі в кишеню.
Якщо ціни на угорське житло все ще далекі від докризових показників, то комерційна нерухомість в Угорщині влітку минулого року переживала великий підйом. Деякі аналітики навіть заявили, що цей сегмент ринку повністю відновився.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас