Азаров: Місцева влада маніпулює тарифами ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Місцева влада маніпулює тарифами ЖКГ

Казна та Політика
180
Прем'єр-міністр України Микола Азаров рекомендував міністру регіонального розвитку Анатолію Близнюку уважно вивчити скарги населення про необґрунтоване зростання тарифів на послуги ЖКГ. Про це він заявив під час засідання Кабміну 25 січня, пишуть Подробности.
За його словами, тільки за останні два дні на сторінку глави Кабміну в соціальній мережі Facebook надійшло понад 300 повідомлень про зростання тарифів. "Люди не розуміють, як рахуються тарифи. Місцева влада маніпулює завищеними нормами споживання. Відповідні матеріали вже передані в правоохоронні органи. Антимонопольний комітет, а також Агентство цінової політики повинні підключитися до цієї роботи", - заявив прем'єр.
У результаті цього тижня відмовилися від підвищення тарифів в Херсоні, Полтаві. Вирішується питання в Харкові і Сумах. Прем'єр також попередив місцеву владу про те, що якщо якась послуга не надана, то за неї не можна вимагати оплати; або якщо надана не в повному обсязі, то повинен проводитися перерахунок.
Крім того, стало також відомо, що Микола Азаров має намір особисто перевірити ціни на дрова для населення і на скраплений газ. У випадку, якщо і тут прем'єр виявить зростання цін, на найближчому засіданні Кабміну можлива жорстка розмова з головою Державного агентства лісових ресурсів України Віктором Сивцем і міністром енергетики Юрієм Бойком.
Разом з тим, за словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Черних, ціни на газ і електроенергію залишилися колишніми, а тарифи підвищені на 35% і 64%. "Типові злочини у сфері ЖКГ: корупція, хабарництво, злодійство коштів, що виділяються на субсидії", - зазначив він. Черних також повідомив, що, наприклад, у Дніпровському районі Києва 20 тисяч сімей переплатили за опалювальний сезон 32 мільйони гривень.
Азаров також заявив, що уряд прийняв принципове рішення не підвищувати ціни на послуги ЖКГ та буде стежити за тим, щоб у регіонах місцева влада беззаперечно виконувала цю вимогу. "Ціни на електроенергію, газ, транспортні перевезення не змінювалися? Не змінювалися. Принципова позиція уряду полягає в наступному: всі необґрунтовано завищені тарифи на ЖКГ мають бути скасовані", - підкреслив він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас