Уряд Італії планує продати свої частки в держкомпаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Італії планує продати свої частки в держкомпаніях

Казна та Політика
90
Уряд Італії планує продати частину належних державі компаній і активів банку Cassa Depositi e Prestiti, щоб знизити його рівень боргу і акумулювати кошти для оплати урядових витрат, повідомляють італійські ЗМІ.
План буде продовженням політики, раніше проведеної колишнім міністром економіки Джуліо Тремонті, який планував з CDP створити контрольовану урядом організацію, аналогічну німецькому державному банку Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).
KfW, відомий також як "кредитне відомство з відновлення економіки", виконує особливі функції щодо стимулювання певних сфер національної економіки. Основна діяльність банку пов'язана з підтримкою кризових галузей економіки та кредитуванням експорту.
Подібна модель, за оцінками експертів, дозволить скоротити державний борг Італії, який в даний час становить 120% від ВВП. В рамках цієї програми планується, що CDP викупить державні частки у низці компаній з низьким рівнем боргу і високими запасами ліквідності, таких як SACE (експортно-кредитне агентство, на 100% належить уряду Італії), що дозволить використовувати отримані кошти (до 50 млрд євро) для подальшої купівлі частини в компаніях Enel SpA, Eni SpA і Finmeccancia SpA.
Отримані кошти від продажу уряд Італії направить на викуп державних облігацій, які зараз торгуються зі значним дисконтом, а також для оплати частини державних витрат.
Основним власником CDP є держава в особі уряду Італії (70%), крім цього значна частка банку належить групі банківських фондів (30%). Цей план має бути схвалений Центральним банком Італії, оскільки CDP також повинен відповідати вимогам стандарту Basel III.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас