Топ-5 найдорожчих вілл під Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-5 найдорожчих вілл під Києвом

Нерухомість
3472
Особняки в Козині і Кончі-Заспі продають по $15 млн. На ці гроші можна купити 5 будинків під Лондоном.
Судячи з того, що в елітних районах під Києвом стали продаватися великі ділянки в два рази дорожче, ніж торік, - там фінансова криза вже минула. Але такий "ренесанс" стосується тільки суперелітної нерухомості – простіші ділянки продовжують активно дешевшати і, за прогнозами експертів, ця тенденція збережеться і в наступному році.
Портал Slando склав для Сегодня рейтинг найдорожчих котеджів, що продаються в Києві. Ціни на них досягають $10-15 млн, а площа ділянок - до 50-114 соток. Вперше за кілька років під Києвом виставлена на торги така розкіш. Скажімо, в 2010-му найдорожчі вілли коштували $5-8,3 млн, а ділянки під ними були до 60 соток. Продають будинки сусіди найбагатших і найвідоміших людей України. Всі вони знаходяться в котеджних містечках, де живуть родини екс-прем'єра Юлії Тимошенко, мера Києва Леоніда Черновецького, екс-спікера Київради Олеся Довгого, заступника голови КМДА Анатолія Голубченка. Хто продавець - таємниця.
А як у них? Ми порівняли, чи дорожчий Київ від передмість європейських міст - Лондона, Парижа, Берліна. І знайшли безліч оголошень про продаж елітних особняків там за набагато меншу ціну! Приміром, будинок площею 563,3 кв. м у місті Кобем під Лондоном з ексклюзивною обробкою, ландшафтним садом, критим басейном, тренажерним залом, винним льохом, спа-зоною продається всього за $2,8 млн. Ще кілька будинків, більшої площі, трохи далі від Лондона, ми знайшли за $4, 5 млн. Вілла площею 478 кв. м в елітному районі поруч з Берліном обійдеться в $1,6 млн. А красивий замок недалеко від Парижа площею 400 кв. м і з садом на 26 сотках продається всього за $1,5 млн.
Експерти впевнені, що українські особняки вигідніші. "Ціна залежить і від наявності озера або річки, особистого виходу до води і свого причалу. У нас продаються особняки з великими ділянками, в середньому 20-30 соток. А в передмістях міст Європи це будинок на 3-5 сотках. Земля там дорожча в кілька разів, ніж у Києві. Якщо порівнювати ідентичні об'єкти, у нас - дешевше. А якщо брати не найдорожчі, то котедж на 200 "квадратів" у нас можна купити і за $450 тис. У Європі ви такого не знайдете", - говорить директор консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктор Коваленко.
ТОП-5 найдорожчих котеджів
Особняки в районі Великої Дамби і в селищі Козин продають за $10-15 млн - з причалами, тенісними кортами.
1 місце. Вілла з пристанню, парком, фонтаном з каскадом та ексклюзивною обробкою інтер'єрів. Площа 825 кв. м. Ділянка - 1 га.
Вартість - $15 млн (11,5 млн євро)
2 місце. Двоповерховий будинок з вишуканим ремонтом, тенісний корт, російська лазня, сауна, римська парна, 2 басейни, вихід до Дніпра. Площа особняка 1200 кв. м. Ділянка з ландшафтним дизайном - 1 га.
Вартість - $15 млн. (11,5 млн євро)
3 місце. Двоповерховий будинок з камінним залом, кухнею-їдальнею, 4 спальнями з власними санвузлами і гардеробами, кабінетом, творчою майстернею, басейном, сауною. Ексклюзивний проект будівництва, авторський ремонт з використанням дорогих матеріалів (червоного дерева, мармуру). Власний причал. Площа будинку 837,7 кв. м. Ділянка - 114 соток з ландшафтним дизайном.
Вартість - $12 млн (9,2 млн євро)
4 місце. Особняк в закритому містечку "Срібна Затока" на березі Дніпра, ексклюзивний дизайн, при будівництві та обробці використовувалися екологічно чисті матеріали. Цілодобова охорона. Площа будинку 920 кв. м. Ділянка - 50 соток.
Вартість - $12 млн (9,2 млн євро)
5 місце. Особняк в охоронюваному містечку з виходом на Дніпро. Архітектура в стилі псевдоготики. Сауна, купіль, гараж, більярдна, кухня, їдальня з каміном, камінний зал, спальня з каміном і лоджією, тераса з барбекю. На мансардному поверсі: кабінет, 3 спальні з санвузлами. Площа - 1100 кв. м. Ділянка 90 соток.
Вартість - $10 млн (7,68 млн євро)
Джерело: Slando
Недобудовані будинки ніхто не бере.
За словами експерта Віктора Коваленка, ціни на не елітну заміську нерухомість під Києвом знизилися. Тільки за цей рік - приблизно на 10-15%. І така тенденція буде продовжуватися. "Якщо раніше вартість заміської нерухомості досягала $6-7 тисяч за квадратний метр, то зараз - максимум $3-3,5 тисячі", - говорить він. Попитом більш-менш користуються повністю готові не надто великі будинки і обов'язково з повним пакетом документів. Те, що ще будується, зараз покупцями практично не розглядається - всі налякані кризовими недобудовами.
Те ж саме стосується і землі в передмісті. "Вона подешевшала в рази і буде продовжувати дешевшати. Якщо говорити, наприклад, про Обухівський район, про Козин, то раніше там сотка коштувала $30-40 тисяч, а зараз - $15-20 тис.", - каже Коваленко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас