Прибутковість облігацій Греції перевищила 400% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість облігацій Греції перевищила 400%

Фондовий ринок
1382
Однорічні папери грецького уряду завершили четвер з рекордною прибутковістю, яка вперше в історії єврозони склала 400%.
Новий максимум показали і прибутковості по 10-літкам, піднявшись до 34,5%. Якщо найближчим часом влада не зможе переконати всіх держателів грецьких облігацій піти на списання 50%, то країна не отримає черговий транш допомоги, що викличе дефолт. Між тим хедж-фонди не бажають йти на поступки і є зараз основним головним болем для уряду.
Як вважають аналітики, грецькій владі все ще далеко до того моменту, коли всі корпорації, які мають на руках боргові зобов'язання цієї країни, дадуть згоду на обмін. Напередодні джерела в вищих банківських колах Європи повідомляли, що поки частка згодних списати борги Греції в обмін на "урізані" папери не перевищує і 75%.
На думку заступника міністра фінансів Греції Філіппоса Сахінідіса, якщо 100% представників приватного сектору, з якими ведуться переговори, не підпишуть згоду на обмін бондів, коштів за другою програмою допомоги може просто не вистачити. У цій ситуації, вважає заступник голови грецького Мінфіну, учасникам єврозони доведеться дати Афінам ще грошей.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас