Держфінпослуг затвердила коригувальні коефіцієнти для визначення розмірів страхових платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг затвердила коригувальні коефіцієнти для визначення розмірів страхових платежів

Казна та Політика
554
Державна комісія з регулювання ринку фінансових послуг ухвалила розпорядження, яким затвердила коригувальні коефіцієнти, що визначають розміри страхових платежів за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Про це УНН повідомила прес-служба Держфінпослуг.
Зокрема, на сьогодні при здійсненні обов'язкового страхування відповідальності автовласників застосовується тільки один тип договору, на відміну від попередніх років, коли автовласники могли укладати три різні типи договорів страхування.
Згідно з чинним законодавством, коригувальні коефіцієнти та їх розміри затверджуються за пропозицією Моторного (транспортного) страхового бюро, тому Держфінпослуг були ретельно опрацьовані пропозиції бюро і, з метою недопущення можливого зростання вартості страхового поліса, встановлено коригувальні коефіцієнти в межах діючих значень.
Так, встановлені діапазони розмірів коригуючих коефіцієнтів надають можливість страховій компанії вибирати для укладення договорів значення коефіцієнтів без загрози для платоспроможності, а у громадян є можливість вибирати страхову компанію, яка запропонує найбільш прийнятну вартість страхової послуги.
Нагадаємо, відношення валових страхових виплат до валових страхових платежів з обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів за 9 місяців 2011 року склало 38,9%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас