Канцлер ФРН: Німеччина і Європа вийдуть з кризи зміцнілими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канцлер ФРН: Німеччина і Європа вийдуть з кризи зміцнілими

Казна та Політика
296
Канцлер ФРН Ангела Меркель в традиційному новорічному зверненні до народу висловила впевненість в тому, що Німеччина і Європа вийдуть зміцнілими з нинішньої кризи, повідомляє агентство KNA з посиланням на текст цього виступу, який транслюватиметься в ефірі суспільно-правових телеканалів ARD і ZDF ввечері в суботу, 31 грудня. Глава уряду визнала, що наступний 2012 рік, враховуючи кризи в єврозоні та світовій економіці, "поза сумнівом, буде тяжчим, ніж 2011 рік".
Проте, мирний процес об'єднання Європи варто вважати подарунком історії, підкреслила Меркель. "Цей процес приніс нам півстоліття миру, свободи, справедливості, забезпечення прав людини і демократії", - сказала канцлер. За її словами, ці цінності на тлі сьогоднішніх труднощів набувають особливої важливості.
Крім того, глава уряду ФРН закликала співгромадян захищати відкрите і вільне суспільство, протистояти насильству, що проявляється в будь-якій формі. Необхідність в такій позиції стала особливо очевидною після викриття праворадикальної банди терористів і вбивць з Цвіккау, чиї дії відрізнялися "ненавистю і насильством незбагненних масштабів", нагадала Ангела Меркель.
Торкнувшись найважливіших завдань, які треба вирішувати в наступному році, Меркель назвала політику в сферах охорони здоров'я і сім'ї. Німеччина повинна стати країною, в якій народжувалося б більше дітей, а підтримка людей похилого віку та немічних людей мала під собою солідну основу, зазначила глава німецького уряду. На закінчення Ангела Меркель побажала всім співгромадянам здоров'я і процвітання.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас