Банкіри прогнозують зниження депозитних ставок на початку наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують зниження депозитних ставок на початку наступного року

Кредит&Депозит
4612
У січні 2012 року ставки за депозитами можуть знизитися.
Такий прогноз зробили банкіри під час круглого столу "Демпінг на депозитному ринку: які додаткові ризики для системи і вкладників означає хвиля підвищення відсоткових ставок?"
"Ми побачили серйозний приріст депозитів за останні кілька тижнів. Як тільки банкіри побачать стабільність цього приросту, ставки почнуть знижуватися. Станеться це ще на початку січня. Зрозуміло, що ставки не опустяться до того рівня, на якому вони трималися протягом 2011 року", - констатував заступник голови правління, директор головного управління роздрібного бізнесу Правекс-Банку Тарас Кириченко.
За словами ж голови правління Укрсоцбанку Бориса Тимонькіна, зниження депозитних ставок в першому кварталі буде очікуваним, виходячи з практики минулих років. "Кредитний ресурс на початку року особливо нікому не буде потрібен, і ми будемо знову до березня оверліквідними. Природно, що в таких умовах будемо реагувати зниженням ставок", - констатував банкір.
Перший заступник голови правління Дочірнього банку Сбербанку Росії Олександр Ведяхін відзначив серед іншого, що банки можуть зараз підвищувати ставки за "короткими" внесками в гривні завдяки незначній частці у загальному портфелі. "Гривнева маржа падає. Але з іншого боку, вона як і раніше перебуває в позитивному діапазоні", - зазначив фінансист.
Повідомлялося, що за спостереженнями аналітиків протягом поточного року кредитний портфель фізичних осіб в українських банках не збільшується. При цьому українці стали активніше погашати старі позики.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас