Банк Англії чекає на інфляційний спад через глобальні проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії чекає на інфляційний спад через глобальні проблеми

Казна та Політика
289
Висока інфляція в Британії почне сповільнюватися через слабку світову економіку, а фунт буде якийсь час залишатися під тиском, сказав у понеділок чиновник Банку Англії Бен Броадбент. Він заявив, що монетарна політика Британії залишається ефективною, тому що зарплати ростуть повільно, а середньострокові інфляційні очікування не підвищуються.
"Що найважливіше для монетарної політики сьогодні - це те, що міжнародне середовище чітко дефляційне, - зазначив він. - Повільне зростання економіки США, криза суверенних боргів в єврозоні та зростання вартості запозичень для Великобританії і європейських банків, яке випливає з неї, - все це загрожує подальшим згортанням роздрібного кредитування та уповільненням внутрішньої активності. Такі наслідки вже видно і в середньостроковій перспективі вони можуть виявитися єдиними з решти "містків" від зниження фунта до внутрішньої інфляції".
Зростання цін у Британії прискорилося до 4,5% в серпні і тримається набагато вище за орієнтир ЦБ в 2% ще з початку 2010 року.
Але центральний банк дав зрозуміти, що готовий вкачати більше ліквідності в економіку на тлі хвилювань на фінансових ринках і уповільнення найбільших економік.
Фунт подешевшав приблизно на чверть у 2007 і 2008 роках, і Броадбент сказав, що це було однією з головних причин інфляції. Основна причина падіння фунта - необхідність британської економіки в ребалансуванні на шкоду залежності від урядової підтримки, сказав він.
Монетарна політика не винна в слабкості фунта, і якби Банк Англії не дозволив інфляції піднятися вище за цільові значення, безробіття було б більшим, додав Броадбент. За його словами, фунт може залишитися слабким тривалий час, тому що реструктуризація економіки в бік експорту, швидше за все, ускладниться кризою банківської системи.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас