Бютівець: КСУ може скасувати пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бютівець: КСУ може скасувати пенсійну реформу

Казна та Політика
870
Підставою для скасування дії закону про пенсійну реформу може стати рішення Конституційного суду щодо порушення процедури прийняття даного документа. Про це сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина", уповноважений представник фракції в КСУ з розгляду даної справи Андрій Павловський, пише УНН.
"Пропонується розглянути питання щодо процедурних моментів, адже порушено конституційну процедуру розгляду закону. Після того, як голова Верховної ради підписує прийнятий парламентом закон, у нього є 5 днів на представлення його президенту. А законопроект про пенсійну реформу Литвин протягом 5 днів не підписав. Тобто, закон втратив свою силу і виникла юридична колізія: в який документ вносилися зміни у вересні? Адже закон не був підписаний, а зміни вносяться тільки до чинного закону", - зазначив Павловський.
За словами парламентарія, саме тому опозиція наполягає на скасуванні цього закону в цілому. "Порушено конституційні терміни розгляду законопроекту", - додав він.
Павловський вважає, що не можна передбачити термін розгляду даної справи в суді. "Конституційний суд може розглядати справу роками. Вони можуть з таким же успіхом розглянути його і в наступному році", - сказав парламентарій.
Як повідомлялося, 8 липня Рада прийняла в цілому законопроект "Про заходи законодавчого забезпечення проведення пенсійної реформи". На початку вересня парламент вніс зміни до цього документа, після чого президент підписав його як закон.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас