Міністр фінансів Греції впевнений, що країна уникне дефолту і залишиться в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Греції впевнений, що країна уникне дефолту і залишиться в єврозоні

Казна та Політика
227
Влада Греції запевняє, що зробить все від неї залежне, щоб утриматися в єврозоні та уникнути дефолту. Відповідну заяву зробив міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос на зустрічі членів МВФ у Вашингтоні, передає Reuters.
Однією з основних тем зустрічі членів МВФ у Вашингтон стала глибока боргова криза в Греції, яка може поширитися на всю Європу, погрожуючи при цьому стабільності банківського сектора і світового економічного росту. Однак Венізелос рішуче відкидає можливість дефолту Греції.
"Греція була, є і буде членом єврозони, і ми зробимо все, щоб уникнути дефолту, який потягне за собою руйнівні наслідки для ЄС", - заявив він.
Нагадаємо, щоб врятувати країну від банкрутства в 2010 р. ЄС і МВФ виділили Афінам кредитний транш розміром в 110 млрд євро, вимагаючи у відповідь проведення структурних реформ і впровадження пакета заходів жорсткої економії. Проте в даний час кредитори незадоволені фінансовими результатами Греції, чий держборг перевищує 160% від обсягу ВВП, і тому сумніваються в доцільності видачі додаткового траншу в 109 млрд євро.
Однак, за словами глави грецького Мінфіну, "Греція має намір стримати всі взяті зобов'язання". Влада Греції очікує, що "трійка" міжнародних кредиторів - представники ЄС, МВФ і ЄЦБ - на наступному тижні приймуть позитивне рішення щодо видачі країні другого кредитного траншу. "Для Греції ми бачимо наступний шлях: залишатися членом єврозони і впроваджувати програму, узгоджену з "трійкою", - підкреслив Венізелос.
Як відзначав колишній член правління і ради керуючих ЄЦБ Юрген Штарк, Греція отримає новий кредитний транш, тільки якщо зможе виконати всі умови кредиторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас