Уряд Греції схвалив пакет додаткових заходів жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Греції схвалив пакет додаткових заходів жорсткої економії

Казна та Політика
362
Уряд Греції схвалив пакет додаткових заходів жорсткої економії, що припускають подальше скорочення пенсій і заробітних плат, переведення кількох десятків тисяч держслужбовців на часткову оплату і збільшення податку на нерухомість.
Усього скоротять близько 30 тис. осіб. Їм планується зниження зарплати на рівні до 60% протягом 12 місяців терміну, який дається їм для пошуків нової роботи. Пенсії понад 1,2 тис. євро скоротять на 20%. Також планується подальше скорочення платежів колишнім державним працівникам, які вже вийшли на пенсію до 55-річного віку. Новий податок на нерухомість буде діяти в країні щонайменше до 2014 р., хоча раніше планувалося його скасувати вже в наступному році.
Всі ці заходи дозволять реалізувати програму підтримки грецької економіки до 2014 р., передає Reuters.
Нові антикризові заходи прийняті з метою домогтися надання Греції чергового траншу міжнародної фінансової допомоги в розмірі 8 млрд євро.
Раніше представники Міжнародного валютного фонду і Єврокомісії висловили сумніви в ефективності вжитих Афінами кроків на шляху до зниження бюджетного дефіциту. Екстрені переговори між кредиторами і грецьким урядом не увінчалися особливим успіхом - рішення про виділення чергового траншу кредиту так і не було прийнято.
Дві найбільші профспілки Греції закликали до страйків на знак протесту проти вжиття додаткових заходів жорсткої економії. Очікується, що вже сьогодні на вулиці вийдуть десятки тисяч робітників, а громадський транспорт працюватиме з перебоями.
Нагадаємо, вчора грецький парламент схвалив розширення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). Закон набере чинності протягом найближчих днів після того, як його схвалять всі 17 країн зони євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас