Президент США підготував план зі скорочення дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент США підготував план зі скорочення дефіциту бюджету

Казна та Політика
277
Президент США Барак Обама підготував план, що передбачає скорочення дефіциту бюджету на 3 трильйони доларів протягом найближчих 10 років.
Як передає Лента.ру з посиланням на Reuters, план буде представлений Обамою на брифінгу в Білому домі 19 вересня.
Скоротити бюджетний дефіцит, повідомили представники адміністрації президента США, Обама планує, в основному, за рахунок збільшення податків для великих корпорацій і приватних осіб з високими доходами. За рахунок підвищення податків для цих категорій передбачається протягом 10 років збільшити бюджетні надходження на 1,5 трильйона доларів.
Раніше повідомлялося, що Обама запропонує ввести "податок Баффета" - зобов'язати американців, чиї доходи перевищують мільйон доларів, відраховувати в бюджет стільки ж, скільки представники середнього класу.
Одночасно план, який Обама представить 19 вересня, також передбачає захист програм соціального страхування, розрахованих на середній клас, від великомасштабних скорочень.
"Президент чітко дасть зрозуміти, що не підтримає жодного плану, який вимагає від одних американців все, а від інших нічого", - заявив представник Білого дому, анонсуючи основні тези плану Обами.
За підсумками 2011 фінансового року, який завершується 30 вересня, дефіцит бюджету США, як очікується, досягне 1,3 трильйона доларів. Проти підвищення податків для багатих американців, за рахунок яких можна було б збільшити надходження до бюджету, виступають опоненти Обами з Республіканської партії, що становить більшість місць в нижній палаті Конгресу США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас