ДМСУ: Проблем з розмитненням вантажів у портах Одеси немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДМСУ: Проблем з розмитненням вантажів у портах Одеси немає

Казна та Політика
511
Проблем з розмитненням вантажів у портах Одеси та Іллічівська немає. Про це повідомили в прес-службі Держмитслужби України.
"Восени традиційно збільшуються обсяги імпорту. Існує цікава тенденція - як тільки правоохоронні органи з митницею починають перевірки, експедитори та брокери припиняють подавати документи до оформлення. Навіть якщо у них все законно", - відзначає директор департаменту організації митного контролю та оформлення Держмитслужби Сергій Сьомка.
На його думку, причини затримки проходження транспортних засобів з контейнерами в портах значною мірою пов'язані, зокрема, з неорганізованістю роботи фірм-експедиторів про надання документів та контейнерів з товарами в митний контроль.
Згідно з інформацією митників, з початку року Південна митниця оформила майже на 40% більше контейнерів, ніж за аналогічний період 2010. Зокрема, з 1 січня по 12 вересня минулого року в Одеському та Іллічівському морських торговельних портах митниками оформлено 117 тис. 173 контейнерів, тоді коли за цей же період 2011 оформлено 170 тис. 660.
У середньому за добу в січні - серпні 2011 року оформлялося 278 контейнерів, а за період з 1 по 12 вересня - 336 за добу.
Раніше повідомлялося, що товарообіг між Україною і Азербайджаном за вісім місяців склав більше 8 мільярдів доларів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас