Нідерланди розморозили 2 млрд доларів активів Каддафі для лівійської Нацради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди розморозили 2 млрд доларів активів Каддафі для лівійської Нацради

Казна та Політика
165
Влада Нідерландів з дозволу профільного комітету ООН з санкцій прийняла рішення розморозити активи колишнього режиму Лівії на суму 2 млрд доларів і передати їх новій владі країни, повідомляє агентство Associated Press.
У заяві голландського МЗС йдеться, що розблоковані кошти будуть передані Перехідній національній раді (ПНР) Лівії. Дипломатичне відомство Нідерландів припускає, що ПНР витратить ці гроші в основному на гуманітарні цілі: закупівлю продовольства і медикаментів, а також виплату зарплати працівникам бюджетної сфери.
Активи, що зберігалися на банківських рахунках в Нідерландах, належали Центральному банку Лівії.
Напередодні лівійські фінансисти підрахували активи ЦБ Лівії, і результати перевірки показали, що з банківських коштів нічого не пропало. Глава лівійського ЦБ Гасимо Аззоз заявив, що загальна сума активів лівійського ЦБ становить 115 млрд доларів, з яких 90 млрд перебували за кордоном.
Кошти колишньої влади Лівії, включаючи активи полковника Каддафі і його наближених, були заморожені на основі резолюції Ради Безпеки ООН від 1970 року, щоб змусити режим Муаммара Каддафі, який правив більше 40 років, припинити жорстоке придушення протестів. Передбачалося, що згодом ці активи могли б бути використані на потреби лівійського народу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас