ЦБ Греції надав фінансову допомогу банкам країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Греції надав фінансову допомогу банкам країни

Казна та Політика
216
ЦБ Греції виділив резервні кошти як надзвичайної підтримки грецьких банків, а також оголосив про готовність зробити це ще раз у майбутньому при необхідності. Про це стало відомо із заяви президента ЦБ Греції Георга Провопулос, передає Reuters. Надзвичайна фінансова допомога, за його словами, буде надаватися стабільним і кредитоспроможним, але наразі неліквідним банкам.
"ЦБ Греції продовжить надавати надзвичайну фінансову допомогу для підтримки ліквідності банківського сектора. Багатьом грецьким банкам необхідно збільшити достатність капіталу, щоб отримати доступ на світові фінансові ринки і заробити позитивну репутацію в іноземних партнерів", - заявив Провопулос.
Крім того, глава ЦБ Греції закликав владу країни не відкладати структурні реформи фінансового сектора. "Рецесія була б не такою відчутною за більш активного проведення реформ. Якби влада більш радикально скорочувала бюджетний дефіцит, конкурентоспроможність грецьких банків була б зараз на набагато кращому рівні", - упевнений він.
Грецькі банки перебувають в залежності від Європейського центрального банку (ЄЦБ), який постачає їм грошові кошти, після того як їм був перекритий доступ на ринки оптового фінансування після кризи, що вибухнула в Греції. Наразі багато грецьких банків взагалі повністю позбулися ліквідних коштів на тлі численних знижень кредитного рейтингу країни.
На тлі значного відтоку депозитів, зростання збитків за кредитами і загальної кризової ситуації в країні деякі грецькі банки вдаються до злиттів для поліпшення свого становища.
Наприклад, раніше на тижні найбільші грецькі банки Eurobank і Alpha Bank підписали договір про злиття, тим самим ставши найбільшою фінансовою організацією в південно-східній Європі. Експерти вважають, що це не остання операція подібного роду в Греції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас