Глава бюджетної комісії Греції пішла у відставку через критику Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава бюджетної комісії Греції пішла у відставку через критику Мінфіну

Казна та Політика
172
Глава контрольної бюджетної комісії при грецькому парламенті подала в четвер у відставку через свою критику фінансової програми уряду, повідомляють місцеві телеканали.
Керівник недавно створеного бюджетного офісу для контролю державних фінансів Стела Балфусія написала в своїй заяві про відставку, поданій на ім'я спікера парламенту, що її відхід викликаний різкою відповіддю Мінфіну країни.
Напередодні відомство поширило серед грецьких депутатів доповідь, в якій зазначалося, що цілі бюджетної програми зі скорочення дефіциту до приблизно 7,5% ВВП не можуть бути виконані, а 350-мільярдний борг "вийшов з-під контролю". Міністр фінансів Евангелос Венізелос категорично відкинув висновки комісії, заявивши, що "бюджетний офіс поки не має належних знань, досвіду і відповідальності".
Згідно з даними грецького Мінфіну, у січні - липні 2011 року дефіцит держбюджету зріс до 15,5 млрд євро проти 12,45 млрд за аналогічний період 2010-го. При цьому доходи бюджету за сім місяців впали на 6,4%, а витрати підскочили на 7,1%. Греція, як і раніше, не може повернутися до довгострокових запозичень, але борг все одно збільшується за рахунок стабілізаційних кредитів ЄС і МВФ.
Тим часом, за даними грецької економічної преси, цільовий показник бюджетного дефіциту на поточний рік може бути переглянутий як мінімум до 8% ВВП через більш глибоку, ніж очікувалося, рецесію, а також через невдачі зусиль з підвищення доходів і скорочення витрат бюджету.
Влада Греції зараз веде напружені переговори з "трійкою" кредиторів з Єврокомісії, Європейського центрального банку і МВФ про продовження кредитної підтримки в обмін на бюджетну програму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас