Суд завершив вивчати матеріали справи Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд завершив вивчати матеріали справи Тимошенко

Кримінал
788
Суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв оголосив перерву в засіданні суду у справі екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до 14:15, передає кореспондент РБК-Україна.
Суд вже завершив вивчати матеріали кримінальної справи.
Раніше захист Тимошенко просила про можливість ознайомитися з двома новими томами справи, проте суддя Родіон Кірєєв відмовив.
Зазначимо, представник державного обвинувачення Лілія Фролова заявляла, що кримінальна справа налічує 21 том, з яких 14 - матеріали досудового слідства і 7 - матеріали судового слідства. У той же час після завершення дослідження матеріалів 21-го тому суддя оголосив спочатку про 22-й, а пізніше про 23-й том кримінальної справи.
Захисник колишнього прем'єр-міністра адвокат Олександр Плахотнюк сьогодні вже висловлював невдоволення тим, що захист не було проінформовано про існування додаткових томів. За його словами, станом на 17:44 30 серпня в канцелярії Печерського райсуду 22 тому ще не було.
Після дослідження матеріалів справи, очікується, що свідчення дасть сама Тимошенко.
Захисник Тимошенко адвокат Олександр Плахотнюк на початку судового засідання зажадав розглянути клопотання захисту від 29 серпня про те, щоб його підзахисну обстежив особистий лікар. Суд заявив, що всі клопотання і заяви будуть розглянуті в порядку, встановленому судом, а саме, після дослідження всіх матеріалів справи. Також суд зазначив, що підсудній неодноразово надавалася можливість медичного огляду, від чого вона постійно відмовлялася. "Стан здоров'я підсудної не змінився, вона продовжує перебувати під постійним контролем медичного персоналу слідчого ізолятора", додав суддя Родіон Кірєєв.
Екс-прем'єра доставили до Печерського районного суду м. Києва з Лук'янівського СІЗО близько 8 ранку. Співробітники міліції збудували живий ланцюг біля в'їзду до суду, і автозак безперешкодно заїхав у двір. Демонстранти, мітингувальники на підтримку колишнього прем'єр-міністра, скандували "Юля, ми з тобою", "Свободу Тимошенко". Зараз в "наметовому містечку" близько 170 осіб. За громадським порядком стежать не більше 50 працівників київської міліції, і в резерві стоять 15 автобусів з бійцями внутрішніх військ на вулиці Богдана Хмельницького.
Зазначимо, заступник міністра закордонних справ Польщі Єжи Помяновський повідомив, що справа Тимошенко стала однією з головних тем учорашньої зустрічі Президентів України та Польщі Віктора Януковича та Броніслава Коморовського, оскільки нинішні події в Печерському суді, де судять екс-прем'єра, можуть викликати "міжнародні наслідки".
Нагадаємо, на останньому засіданні, 29 серпня, Печерський районний суд м. Києва вкотре залишив без задоволення клопотання захисту Юлії Тимошенко про зміну їй запобіжного заходу. Тоді суд приступив до дослідження 18 тому (усього їх 21), який формувався під час судових засідань, а захисник Юлії Тимошенко адвокат Микола Сірий просив суд винести окремі рішення щодо Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Міністерству юстиції і розібратися, чи відповідає дійсності експертиза про заподіяння збитків державі Юлією Тимошенко.
Юлії Тимошенко інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газового контракту між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). 5 серпня 2011 р. суд змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили в Лук'янівське СІЗО. Цей крок викликав широкий міжнародний резонанс.
Нагадаємо, в лютому 2001 р., незабаром після відставки з поста віце-прем'єра з ПЕК в уряді Ющенка, Тимошенко також була поміщена до Лук'янівського СІЗО. Тоді її звинувачували у несплаті податків і контрабанді російського газу в Україну під час її управління компанією ЄЕСУ. У березні того ж року Печерський райсуд визнав безпідставними ці звинувачення - і Тимошенко вийшла на свободу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас