Глава ЄЦБ чекає в єврозоні на помірне зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ чекає в єврозоні на помірне зростання економіки

Казна та Політика
166
Глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше вважає, що помірне зростання економіки зони євро продовжиться в доступному для огляду майбутньому, а інфляція в прийдешніх місяцях буде вищою за цільове значення в 2%. З відповідною заявою він виступив у понеділок у Брюсселі перед комітетом з економічної та фінансової політики Європарламенту.
"Всі розуміють, що в даній ситуації стримування інфляційних очікувань з боку ЄЦБ є вирішальним. Вирішальним для впевненості в цілому", - зазначив глава регулятора, додавши, що якщо відмовитися від такої політики, то постраждають усі країни.
За словами Тріше, інфляційні ризики є предметом пильного вивчення з боку ЄЦБ, зростання кількості грошей в обігу йде помірним темпом, а ліквідність залишається достатньою і навіть може створити деякий ціновий тиск.
Кількома днями раніше глава ЄЦБ заявляв, що політика його організації веде до цінової стабільності в середньостроковій перспективі. Він також спростував інформацію про брак ліквідності в європейських банків, назвавши її некоректною.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас