Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС через два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС через два роки

Казна та Політика
628
Угоди про безвізовий режим і асоціацію між Україною та Європейським союзом будуть підписані в найближчі два роки.
Таку думку під час марафону на "5 каналі" висловив депутат Європейського парламенту від Естонії Івар Падар.
"Всі ці дискусії в Європейському союзі досить активні в двох пунктах - це договір про асоціацію, зону вільної торгівлі і безвізовий режим, тому що ви начебто вже 6 років як відкрили свою державу. Ці дискусії в активній фазі, ми це недавно обговорювали з фахівцями українського МЗС, і якщо все піде за планом, можливо, що обидва договори будуть укладені в остаточному варіанті протягом двох років", - цитує євродепутата Корреспондент.net.
"Дуже багато залежить від України: наскільки країна готова до цих процесів, наскільки готове законодавство і, звісно, важливе питання спільні цінності - правова держава України чи ні. 27 держав Євросоюзу будуть ратифікувати ці договори, там питання різні будуть", - зазначив він.
Падар також підкреслив, що для того, щоб не виникло проблем при ратифікації цих договорів в 27 країнах членах ЄС, українська влада повинна довести, що суди над екс-чиновниками справді є неполітичними. "Те, що потрапили політики під суд - це скрізь буває, це зовсім не новина, але головне потрібно показати - політичні це процеси чи неполітичні. І це факт, про це будуть всі питати", - сказав він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас