Ангела Меркель виступила проти виключення проблемних країн з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель виступила проти виключення проблемних країн з єврозони

Казна та Політика
200
Канцлер Німеччини Ангела Меркель, незважаючи на проблеми, які переживає єврозона, наполягає на тому, щоб європейські країни продовжували рухатися вперед разом. Виступаючи в середу, 24 серпня, в Магдебурзі, глава федерального уряду відмовилася підтримати пропозиції про виключення країн-боржників з єврозони. Меркель підкреслила непорушність зв'язку між євро та ЄС. "Якщо євро зазнає краху, під питанням опиниться весь європейський проект", - цитує заяву канцлера агентство Reuters
Ангела Меркель ще раз підтвердила своє негативне ставлення до єдиних європейських державних облігацій. Євробонди позбавлять країни єврозони необхідної мотивації працювати над реформами і скороченням заборгованості. "Політично безвідповідально піддаватися спокусі знайти швидке рішення", - заявила Меркель, відзначивши, що для виходу з кризи необхідний "процес, а не одинична реформа".
24 серпня в Магдебурзі Меркель вручили премію імені імператора Священної римської імперії Оттона I, якою з 2005 року нагороджуються політики та громадські діячі, які зробили особливий внесок у справу європейської інтеграції, зокрема в країнах Східної та Центральної Європи. В урочистій промові, яку виголосила президент Литви Даля Грибаускайте, Ангела Меркель була названа людиною, на плечах якої "лежить не тільки доля Німеччини, але і доля Європи", відзначає агентство DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас