Китайські експерти порівнюють кризу єврозони з "чорною смертю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські експерти порівнюють кризу єврозони з "чорною смертю"

Казна та Політика
2039
"Чорна смерть" кризи, що поглинула 17 країн єврозони, негативно позначиться на експорті Китаю, хоча золотовалютні резерви КНР не дуже сильно постраждають через незначну частку його активів у євро. З таким прогнозом розвитку подій виступила в понеділок "Женьмінь жибао", основна газета правлячої Комуністичної партії Китаю.
"Боргова криза єврозони триває майже два роки. Ця криза поширилася по Європі, як "чорна смерть" (епідемія чуми) в XIV столітті поглинула європейські країни", - цитує Reuters редакційну статтю пекінської газети.
Хоча коментар формально не відображає офіційну точку зору уряду Китаю, багато високопоставлених китайських лідерів не раз заявляли свою тривогу у зв'язку з поглибленням кризи єврозони і її негативним впливом на економіку КНР.
Газетна стаття з'явилася за кілька днів до переговорів у Пекіні між президентом Франції Ніколя Саркозі і головою Держради КНР Ху Цзіньтао, на яких, швидше за все, йтиметься про нестабільність на фінансових ринках світу.
Приблизно чверть резервів іноземної валюти Китаю зберігається в євро, упевнені експерти. Однак Пекін не розкриває процентне співвідношення активів своїх золотовалютних резервів.
Євросоюз, до якого входять 27 країн, вважається найбільшим торговельним партнером Китаю. У 2010 році двостороння торгівля збільшилася на 13,9% - до 395 млрд євро (570 мдрд доларів).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас