Баррозу: Україна і ЄС підпишуть амбітну угоду про асоціацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Україна і ЄС підпишуть амбітну угоду про асоціацію

Казна та Політика
1016
Європейський Союз має намір, як і раніше, підтримувати реформаторські зусилля уряду України та її громадян, пише голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в ексклюзивній статті для "Дзеркала тижня. Україна".
За його словами, успіхи в політиці та економіці країни, досягнуті за 20 років незалежності, будуть зафіксовані в новій амбіційній Угоді про асоціацію, яка включає поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі. В Угоді "будуть модернізовані відповідно до сучасних вимог наявні між Україно та ЄС контрактні відносини", зазначає Баррозу.
Зі свого боку Євросоюз просить Україну "підтвердити прихильність основним цінностям, яких зобов'язані дотримуватися усі держави-члени ЄС" - дотримання прав людини, демократія та основні свободи, верховенство права і свобода слова.
"Я вважаю себе другом України і пишаюся цим і, користуючись особливим випадком, хотів би передати свої поздоровлення і найкращі побажання ... двадцяту річницю незалежності можна відсвяткувати по-різному. Але краще всього, якщо в цей ювілейний рік Україна зробить рішучі кроки для власної консолідації як сучасної та успішної держави і якщо в цьому році можна буде говорити про її реальне зближення з Європейським Союзом", - резюмував глава Єврокомісії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас