Білорусія завдала по США "ядерного удару" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія завдала по США "ядерного удару"

Казна та Політика
6083
Білорусія вирішила заморозити спільний з американцями проект обміну високозбагаченого ядерного палива у відповідь на введення США санкцій стосовно Мінська, заявляє білоруський МЗС.
Також призупинено проект магістерської програми при Білоруському держуніверситеті.
"Введення нових американських економічних санкцій йде врозріз з духом взаємодії та співпраці", - йдеться в заяві.
Білорусь продовжить забезпечувати фізичну безпеку ядерного палива відповідно до міжнародних зобов'язань, запевняє МЗС. Проте надалі білоруська сторона не відкидає і прийняття інших заходів щодо США.
Відновлення співпраці з білорусько-американським проектам можливе в разі припинення Сполученими Штатами "застосування заходів економічного примусу" стосовно Білорусії і відновлення нормальних відносин, відзначили в МЗС.
На думку білоруської сторони, введенням санкцій США порушили Будапештський Меморандум 1994 року, згідно з яким американці зобов'язалися не застосовувати стосовно Білорусії заходів економічного примусу. Також, як йдеться в заяві МЗС Білорусії, Сполучені Штати порушили положення резолюції Генасамблеї ООН і Гельсінського заключного акта, які закликають утримуватися від застосування заходів економічного і політичного тиску стосовно інших держав.
Американська влада ввела санкції стосовно Білорусії 11 серпня у відповідь на придушення опозиції після президентських виборів у грудні 2010 року. За словами американських дипломатів, заходи економічного впливу спрямовані лише проти керівництва Білорусі, і населення країни не стосуються, зауважує Лента.ру.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас