Парламент Греції схвалив закон, необхідний для отримання кредитів від ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Греції схвалив закон, необхідний для отримання кредитів від ЄС і МВФ

Казна та Політика
289
Однопалатний парламент Греції проголосував у четвер ввечері за схвалення закону, який необхідний для продовження кредитної підтримки ЄС та Міжнародного валютного фонду, передає кореспондент РІА Новини.
Греція отримала в травні 2010 року 110 млрд євро, а в липні 2011-го - ще 109 млрд від партнерів по єврозоні та від МВФ на рефінансування державного боргу, зобов'язавшись в обмін провести низку болючих реформ і скоротити державні витрати.
Новий законопроект спішно написаний за кілька тижнів і стосується самих різних областей економіки і відноситься різних галузей економіки, від виплат держслужбовцям до нерухомості в туристичному секторі та сфери зайнятості. Зокрема, закон передбачає подальше скорочення доплат держслужбовцям, включаючи військових, і скасування ряду державних організацій. Також закон покликаний підвищити привабливість для інвесторів державної лотерейної монополії орар, яку планується приватизувати пізніше.
Голосування відкриває шлях до чергової податкової амністії, вже другої за останній рік. Перша подібна кампанія успіхом не увінчалася, хоча неплатникам минулих років пропонувалося повністю списати їх податкові гріхи за порівняно невелику суму готівкою.
Грецька влада розраховує, що нове законодавство допоможе отримати "добро" на виплату чергового траншу від комісії ЄС і МВФ, яка прибуває в Афіни з новою інспекцією 22 серпня. За сформованою традицією урядовий законопроект підтримали тільки депутати владної лівоцентристської опозиції ПАСОК. Правоцентристська опозиція закон розкритикувала і проголосувала проти.
Також проти була і ліва опозиція. "Ви даєте землю і воду великому капіталу і створюєте умови для зубожіння і приниження людей", - заявив депутатам владної партії депутат від Комуністичної партії Нікос Каратанасопулос. Землю і воду як знак покірності вимагали від стародавніх грецьких міст завойовники-перси, з якими представник комуністів порівняв кредиторів з ЄС і МВФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас