Експерт: У Києві до 2025 р. побудують 28,5 млн кв. м нового житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У Києві до 2025 р. побудують 28,5 млн кв. м нового житла

Нерухомість
248
У Києві до 2025 р. побудують 28,5 млн кв. м нового житла. Про це повідомив директор КП "Науково-дослідний та проектний інститут Генерального плану Києва" Сергій Броневицький під час програми "Столиця. Спец проект", передає прес-служба КМДА.
"Розробляючи Генеральний план столиці та враховуючи постійний приріст населення в місті, ми проаналізували ємність території Києва щодо оптимального розташування житлової забудови. Наші фахівці підрахували, що в чинних сьогодні межах, можна ще розмістити приблизно 40 мільйонів квадратних метрів житла. На найближчі 15 років цей показник становить 28,5 мільйонів квадратних метрів. З них приблизно 1,6 млн кв. м житла необхідно побудувати. У генплані ми вже позначили конкретні території, де можна здійснювати таке будівництво. Крім того, ми передбачили також будівництво соціального житла, адже в рамках цих 28,5 млн кв. м за 15 років необхідно побудувати приблизно 3 млн кв. м соцжитла - тобто 200 тис. м на рік. Йдеться, зокрема, про мікрорайон Осокорки, житловий масив Троєщина", - повідомив Броневицький.
Крім того, він зазначив, що вільних територій у Києві, які можна забудувати житлом, залишилося небагато, бо вже зараз розглядається можливість реновації житлового фонду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас