Родина бін Ладена побудує найвищий хмарочос у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родина бін Ладена побудує найвищий хмарочос у світі

Нерухомість
767
Компанія Jeddah Economic, підконтрольна саудівському принцу Аль Валід бін Талалу, підписала з належним сім'ї Осами бін Ладена холдингом Bin Laden Group угоду про спільне будівництво найвищого хмарочоса в світі
Сума контракту оцінюється в 1,23 мільярда доларів. Відповідно до угоди, Bin Laden Group отримає 16,6 відсотка акцій в Jeddah Economic, передає Лента.ру з посиланням на The Wall Street Journal.
Хмарочос Kingdom Tower буде побудований в місті Джидда на березі Червоного моря. Висотку передбачається звести в рамках проекту Kingdom City - міні-міста площею 5,3 квадратного кілометра. Обсяг інвестицій в будівництво всього комплексу оцінюється в 40 мільярдів доларів.
Висота будівлі повинна скласти більше одного кілометра, а її загальна площа перевищить 500 тисяч квадратних метрів. Разом з тим, у квітні року портал Arabian Business писав, що девелопер ухвалив рішення збільшити висоту будівлі до 1609 метрів. У цьому випадку загальна площа висотки може скласти 3,5 мільйона квадратних метрів. У хмарочосі, зокрема, розмістяться готель, елітні апартаменти, а також офісні та торгові приміщення. Про терміни реалізації проекту не повідомлялося.
Будівельний холдинг Saudi Binladen Group, річний оборот якого оцінюється в кілька мільярдів доларів, був заснований в 1931 році Мохаммед бін Ладеном. Осама бін Ладен був єдиним сином від десятої дружини будівельного магната. В кінці 80-х років Осама бін Ладен успадкував від свого батька близько 250 мільйонів доларів.
На сьогоднішній день найвищою будівлею в світі є башта Бурдж Дубай в Об'єднаних Арабських Еміратах, висота якої складає 828 метрів (162 поверхи). Влада ОАЕ також планує звести 1400-метровий хмарочос Nakheel Tower, однак поки його будівництво відкладене у зв'язку з кризою. Також припинено зведення вежі "Місто шовку" в Кувейті, висота якої повинна скласти близько кілометра.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас