На утримання Януковича Україна витрачає 170 тис. доларів на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На утримання Януковича Україна витрачає 170 тис. доларів на день

Казна та Політика
4744
Два роки перебування Віктора Януковича при владі обійдуться Україні в суму, еквівалентну півтора бюджетам області з населенням 1,3 млн людей, пише у свіжому випуску видання Корреспондент.
Як пише видання, приблизно 170 тисяч доларів - тобто вартість трикімнатної квартири в новому будинку в спальному районі столиці Позняки - стільки бюджету коштує кожен день Віктора Януковича на посаді президента Україні.
Більше половини цієї суми, 91,5 тисяч доларів на день, йде на те, щоб забезпечити главі держави комфорт, якого не було у його попередників, - оренду вертольота і літака вищого класу, ремонт держрезиденцій, будівництво спецдороги до Межигір'я, де він живе, і т. д. Тільки на ці цілі, за підрахунками Корреспондента, країна за півтора року віддала 50 млн доларів.
Крім цих додаткових коштів, держава щороку виділяє на потреби Януковича і адміністрації президента (АП) значні суми. У 2010-му на це скарбниця направила на рахунки Держуправсправами 30,5 млн доларів, в 2011-му - майже на третину більше, 44 млн доларів.
Тобто, пише видання, за підсумками двох років перебування Януковича при владі з урахуванням основних і додаткових витрат перша особа держави і його апарат обійдуться Україні як мінімум в 124,5 млн доларів - це півтора річних бюджети Хмельницької області з населенням 1,3 млн людей.
Видання, зокрема пише, що будинок, показаний Януковичем пресі, далеко не єдиний, який розташовується на землях Межигір'я. Ще більш розкішною виглядає інша будівля, споруджена тут, - так званий клубний будинок, за даними Української правди, що має чотири поверхи і належить президенту через ланцюжок фірм.
Оцінити його вартість поки не має можливості через закритість об'єкта та його масштаб - будівництво ведеться на площі понад 130 га. Журналістів не пускають туди вже більше двох років. Корреспондент пише, що фрагментарна інформація, яка просочується в пресу, говорить про те, що власник маєтку любить розмаху. Однак у прес-службі глави держави заперечують факт приналежності клубного будинку Януковичу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас