Фонд, який довірився Мейдоффу, виплатить жертвам піраміди мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд, який довірився Мейдоффу, виплатить жертвам піраміди мільярд доларів

Казна та Політика
300
Фонд Tremont Group Holdings Inc, що вкладав кошти в компанію Бернарда Мейдоффа, погодився виплатити жертвам піраміди, яку створив підприємець, більше мільярда доларів. Про це повідомляє Reuters.
Таку угоду вдалося укласти Ірвіну Пікарду (Irving H. Picard), який був призначений судом довіреною особою з ліквідації інвесткомпанії Мейдоффа.
У лютому Пікард подав до Tremont Group позов на 2,1 мільярда доларів, звинувачуючи компанію в тому, що вона не звернула достатньої уваги на ознаки шахрайства в діяльності Мейдоффа.
За інформацією The Boston Globe, винною себе Tremont Group не визнала, проте вирішила не продовжувати судового розгляду. Пікард також вважав за краще виплату меншої суми продовженню процесу.
Tremont Group, що інвестувала кошти клієнтів до компанії Мейдоффа, після викриття піраміди втратила більше трьох мільярдів доларів. Відшкодування приблизно такої суми Tremont Group за угодою з Пікардом може вимагати за рахунок власності Мейдоффа. Про це повідомляє Bloomberg.
Таким чином, сума коштів, виплати яких Пікард вдалося домогтися для жертв піраміди Мейдоффа, досягла 8,6 мільярда доларів (за частиною цієї суми, однак, тривають судові розгляди). Усього клієнти компанії Мейдофа, які подали позови, вимагають 17,3 мільярда доларів.
Бернард Мейдофф був арештований в грудні 2008 року за підозрою в створенні фінансової піраміди. Його засудили до 150 років в'язниці.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас