МВФ закликав США досягти згоди з приводу збільшення стелі держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ закликав США досягти згоди з приводу збільшення стелі держборгу

Казна та Політика
809
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) вкотре закликала американських політиків дійти згоди з приводу підвищення верхніх меж запозичення. МВФ також наполягає на укладенні всебічного угоди щодо зменшення дефіциту бюджету США в середньостроковій перспективі. Інакше, за словами керівництва МВФ, ринки втратять впевненість у здатності Вашингтона виплачувати свої борги, передає BBC.
США можуть оголосити про дефолт за своїми боргами, які складають 14,3 трлн доларів, якщо Демократична і Республіканська партії не дійдуть згоди з приводу підвищення стелі запозичення до 2 серпня 2011 року. "Ці ризики будуть мати заключні наслідки для всього світу, враховуючи той факт, що американські державні облігації грають провідну роль на світових фінансових ринках", - говориться в заяві виконавчого ради МВФ.
Наразі республіканці, головним виразником ідей яких виступає спікер палати представників Джон Бейнер, пропонують короткострокове збільшення стелі запозичення на 1 трлн доларів. При цьому вони висувають програму зі скорочення витрат на 1,2 трлн в протягом десяти років. Демократ Барак Обама проти короткострокового підвищення меж запозичення. Він виступає за збільшення стелі на 2,4 трлн доларів до 2012 року.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас