Японія введе додатковий податок для відновлення країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія введе додатковий податок для відновлення країни

Казна та Політика
282
Уряд Японії вирішив ввести додатковий тимчасовий податок для покриття витрат на відновлення країни після землетрусу і цунамі 11 березня.
Податок вводиться з наступного року строком на п'ять років з можливим продовженням ще на п'ять років, передає Прайм.
Витрати на відновлення, які понесуть держава і бюджети префектур і муніципалітетів у перші п'ять років після землетрусу, оцінюються в 19 трлн. ієн (243,5 млрд. дол), за 10 років ця сума зросте до 23 трлн. ієн (близько 295 млрд. дол).
За рахунок додаткового податку влада розраховує за перші п'ять років зібрати 10 трлн. ієн (128 млрд. дол). Близько 6 трлн. ієн намічено виплатити з казни за рахунок схвалених поправок, ще 3 трлн. ієн - за рахунок подальшого скорочення витратних статей держбюджету, а також пошуку інших джерел доходів.
Загальний план надзвичайного податку буде підготовлений цього тижня.
За даними уряду країни, для відновлення економіки після стихійного лиха може знадобитися до 10 трлн. ієн (близько 124 млрд. дол).
Відповідно до опитування, проведеного в Японії 14-15 травня цього року, думки громадян країни з питання підвищення податків у зв'язку з землетрусом розділилися майже порівну. 50,3% були згодні з можливим підвищенням податків для якнайшвидшого відновлення економіки країни, 46,6% виступили проти.
Нагадаємо, землетрус магнітудою 9,0 відбувся 11 березня на північному сході Японії, викликавши цунамі заввишки більше десяти метрів. В результаті лиха загинуло майже 15,5 тис. осіб. Близько 92% загиблих стали жертвами цунамі.
За даними Інституту географії Японії, цунамі накрило територію загальною площею 561 квадратний кілометр, що відповідає 90% площі 23 центральних районів Токіо. Більше половини затопленої водою території - 327 квадратних кілометрів - довелося на префектуру Міягі.
Повністю або наполовину були зруйновані 126 тис. будівель, частково пошкоджено 260 тис.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас