З'явився 100-мільярдний хедж-фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явився 100-мільярдний хедж-фонд

Казна та Політика
823
Із сотні мільярдів, інвестованих в Bridgewater, лише мала частина коштів надійшла від багатих сімей. Майже третину свого капіталу хедж-фонд отримав від пенсійних фондів, таких як Pennsylvania Public School Employees Retirement System. Іншу третину вклали в нього соціальні фонди Kodak, General Motors й інших компаній. І приблизно чверть капіталу Bridgewater надійшла від державних суверенних фондів, таких як сінгапурський Government Investment Corporation of Singapore.
Bridgewater розростається вибуховими темпами. У березні 2010 р., за даними дослідницької компанії Pensions and Investments, під його керуванням було $43,6 млрд. У жовтні того ж року цей капітал, за оцінкою журналу AR Magazine, збільшився до $51 млрд., а потім Bridgewater відзвітував про найкращий серед великих інвестфондів прирост капіталу. За фінансовий рік, що завершився в серпні, Раймонду Даліо вдалося примножити активи своїх вкладників на 38%, що призвело до напливу нових клієнтів.
"В 2009 р. ми передбачили, що в 2010 р. виникне бичачий тренд в секторі казначейських облігацій за збереження відсоткових ставок, близьких до нуля, передбачили ажіотажний попит на японську ієну, яка подорожчала з травня на 16%, і зростання інвестицій в золото, що збільшилося в ціні на 20%. Оскільки Bridgewater розпоряджається величезними коштами, він міг робити збільшені глобальні ставки і отримувати більший виграш, ніж інші", - розповідає один з виконавчих директорів Bridgewater Грег Дженсен.
Сам Раймонд Даліо каже, що причина такого яскравого успіху його фонду - у фактичному обожненні самого процесу роботи. Співробітники фірми і керівництво завжди детально замислюються над кожним кроком, операцією і дією. В результаті на світ народжується гранично конструктивне рішення.
Даліо побудував фонд на принципах суворої меритократії, коли керівні пости обіймають найбільш здібні люди - незалежно від їх освіти або зв'язків. У Bridgewater заохочується критика співробітниками дій своїх колег, що дозволяє вчасно виявляти можливу неефективність бізнес-стратегій.
У 2007 р. Раймонд Даліо передбачив, що бум на ринках нерухомості та іпотеки закінчиться крахом. Наприкінці того ж року він попереджав Адміністрацію президента США Джорджа Буша, що багато найбільших світових банків опинилися на межі банкрутства. У руйнівний для багатьох хедж-фондів 2008 рік Pure Alpha - флагманський фонд, що входить в Bridgewater - виріс на 9,5%, а наступного року збільшив свій капітал на 45%.
Раймонд Даліо воліє робити ставки на головні економічні тренди, такі як зміна відсоткових ставок, інфляція і зростання ВВП. У пошуку прибуткових можливостей Bridgewater купує і продає більше сотні різних фінансових інструментів по всьому світу - від японських бондів до мідних ф'ючерсів на Лондонській біржі.
Більшість менеджерів хедж-фондів днями і ночами сидять, немов намагнічені, біля комп'ютерних екранів, відстежуючи коливання ринків. Раймонд Даліо воліє діяти інакше. Більшу частину свого часу він намагається зрозуміти і зобразити, як економічні та фінансові події сполучаться один з одним в єдину взаємозв'язану структуру.
"Майже все походить на машину. Природа - це машина, родина - це машина, життєвий цикл - це машина. Моя постійна мета - зрозуміти, як працює економічна машина. Потім і все інше я зазвичай бачу, як частина механізму, що працює", - ділиться міркуваннями Даліо.
"У 2012 р. або на початку 2013 р. почнеться ще один складний період для фінансових ринків, оскільки в урядів виникнуть труднощі з виплатою державних боргів. США візьмуться друкувати багато доларів, щоб девальвувати курс своєї валюти, що вдарить по ринках бондів. У країн єврозони немає такої можливості, тому в них розпочнеться класична депресія", - передбачив глава Bridgewater у вчорашньому інтерв'ю виданню New Yorker.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас