Тігіпко: Позиція профспілок щодо пенсійної реформи безвідповідальна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Позиція профспілок щодо пенсійної реформи безвідповідальна

Казна та Політика
960
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає безвідповідальною позицію Федерації профспілок з питання пенсійної реформи.
Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.
"Виступаючи проти проведення в Україні пенсійної реформи, профспілки таким чином виступають проти підвищення пенсій для найменш захищених українців, які вже не можуть працювати", - заявив Тігіпко.
За його словами, дії ФПУ, спрямовані на скасування пенсійної реформи, є безвідповідальними і ведуть до дестабілізації ситуації в суспільстві.
Тігіпко нагадав, що профспілки з самого початку були залучені до обговорення проекту пенсійної реформи, і багато їх пропозицій враховані у прийнятому законі.
Чиновник переконаний, що реформа системи пенсійного забезпечення є не тільки інструментом підвищення пенсій, але і гарантією збереження економічного суверенітету України.
"Інші країни, влада яких зволікала з реформами, змушені були знижувати зарплати і пенсії, а також розпродавати держмайно для уникнення банкрутства держави", - сказав Тігіпко.
Віце-прем'єр упевнений, що Україна не має права йти цим шляхом.
"Сьогодні влада бере на себе відповідальність не тільки перед нинішніми пенсіонерами, а й перед майбутніми поколіннями українців, яким потрібно залишити справедливу і дієздатну систему пенсійного забезпечення", - заявив Тігіпко.
На його думку, нинішні протести ФПУ проти пенсійної реформи викликані насамперед бажанням керівництва федерації підняти власний політичний рейтинг.
"Мова ультиматумів неприйнятна для учасників соціального діалогу. Профспілки як ніхто інший повинні бути зацікавлені в оздоровленні та стабільній роботі пенсійної системи. Вони повинні захищати інтереси людей, а не перетворюватися в політичні партії. Справедливість не має нічого спільного з соціальним популізмом і самопіаром деяких профспілкових лідерів", - сказав Тігіпко.
За його словами, подальшими кроками в реформуванні сфери будуть введення накопичувальної пенсійної системи та легалізація зарплат і робочих місць.
Як повідомляло агентство, ФПУ просить Президента Віктора Януковича застосувати право вето до закону про пенсійну реформу.
8 липня Рада ввела підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років зі щорічним збільшенням його на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас