Дипломатичний скандал: Лукашенко вислав українських аташе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дипломатичний скандал: Лукашенко вислав українських аташе

Казна та Політика
6005
Білоруський президент Олександр Лукашенко вислав двох українських дипломатів після того, як Микола Азаров передав йому відповідь Віктора Януковича щодо "вошивості" в Україні.
За інформацією джерел ZN.UA в Кабінеті міністрів, ще місяць тому сталася висилка двох співробітників посольства України в Білорусі - аташе з питань оборони і військового аташе.
Як заведено в подібних випадках, Україна схвалила у відповідь рішення, виславши військового аташе Білорусі. Військовий аташе Республіки Білорусь в Україні Андрій Каюк вже місяць як не працює в Києві.
За однією з версій, причиною такого рішення Мінська стало наступне. Наприкінці квітня президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Віктора Януковича у "вошивості". Як повідомили джерела, український президент вирішив передати свою відповідь через прем'єра Миколи Азарова, який 19 травня перебував з візитом в Мінську. Суть відповіді не відома. Але він викликав негативну реакцію білоруського президента і призвів до висилки українських дипломатів.
На факті висилки військових дипломатів не акцентували увагу ні білоруська, ні українська сторони.
Нагадаємо, 13 травня представникам чеської дипмісії в Міністерстві закордонних справ України була вручена нота про оголошення персонами нон ґрата двох співробітників військового аташату Чехії в Києві. За даними української сторони, вони займалися збором інформації про розробки ракетно-космічних систем для Росії. У свою чергу, МЗС Чехії вислав з країни військового аташе України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас