Роботодавцям можуть надати податкові пільги з працевлаштування молоді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавцям можуть надати податкові пільги з працевлаштування молоді

Казна та Політика
644
Депутати від Партії регіонів запропонували законопроект, яким передбачається надання соціальних пільг роботодавцям, які забезпечать першим робочим місцем випускників навчальних закладів.
При наймі молоді такі компанії зможуть протягом року не сплачувати єдиний соціальний внесок з їхньої зарплати. Роботодавці вважають за доцільне при прийнятті запропонованого законопроекту визначити перелік галузей економіки, де буде застосовуватися ця пільга, пише Коммерсант-Україна.
Соціальна пільга діятиме з моменту оформлення трудових відносин. Зараз ОСВ становить від 36,76% до 49,7% від розміру окладу залежно від класу професійного ризику виробництва. У бюджетній сфері ОСВ становить 36,3%.
Автори законопроекту пояснюють необхідність його прийняття тим, що криза стала причиною скорочення кількості робочих місць. Так, в 2009 році на обліку в Держслужбі зайнятості перебували 975,5 тис. осіб віком до 35 років, з яких 74,1 тис. - випускники.
Зараз законодавство дозволяє спрямовувати бюджетні гроші лише на надання дотацій роботодавцям на забезпечення молоді першим робочим місцем. На думку депутатів, цього недостатньо. За даними Держслужби зайнятості, протягом 2010 року в результаті надання дотацій вдалося працевлаштувати понад 2,7 тис. випускників.
За оцінками виконавчого віце-президента Конфедерації роботодавців України Олексія Мірошниченка, ця пільга зможе заощадити підприємствам до 1 млрд. грн. Реальна сума вигоди може бути меншою. Виходячи з середньої офіційної зарплати в травні (за даними Держстату - 2573 грн), працевлаштування хоча б 10 тис. осіб дозволить бізнесу заощадити 115 млн. грн. При ухваленні закону депутати повинні чітко прописати список галузей, які будуть звільнені від сплати ОСВ. «На юристів і економістів це не повинно розповсюджуватися, ця норма потрібна для металургії, машинобудування, хімії, інженерно-технічних і конструкторських установ», - упевнений Мірошниченко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас