Путін пригрозив нафтовим компаніям вилученням прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін пригрозив нафтовим компаніям вилученням прибутку

Казна та Політика
461
Російська влада може застосувати санкції - аж до конфіскації прибутку - до нафтових компаній, які не оновлюють технічну базу, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на нараді з розвитку нафтової галузі.
"У випадку зриву зобов'язань щодо технічного переозброєння ми залишаємо за собою право застосувати санкції, включаючи вилучення необґрунтовано отриманого прибутку", - цитує прем'єра РИА "Новости".
Крім цього, Путін сьогодні повідомив, що підтримує ідею підписання зобов'язують угод між ФАС, Ростехнаглядом і Росстандартом з нафтокомпаніями "про виконання програм будівництва та реконструкції нафтопереробних потужностей".
Такі угоди вже підписали "Роснафта", "Газпром нафта", ЛУКОЙЛ, "Русснафта", "Альянс", "Сургутнафтогаз", "Башнафта", "Зарубіжнафта" і ТНК-ВР, зазначив голова уряду. Путін попросив керівника ФАС Ігоря Артем'єва доповісти про те, як ведеться робота з підписання угод з іншими виробниками.
Прем'єр-міністр доручив ФАС уважно поставитися до моніторингу цін на внутрішньому ринку і в разі необґрунтованості зростання приймати найжорсткіші заходи, передає агентство ПРАЙМ. "Якщо вони не спрацюють, будемо змушені повернутися до підвищення митних зборів", - підкреслив Путін. Минулого місяця ФАС розіслала листи у всі нафтові компанії. "Попередили, що, якщо не будуть переписувати ціни вниз, то будуть нові справи", - повідомляв Артем'єв.
9 лютого за дорученням Путіна ФАС порушила справи стосовно "Газпром нафти", "Роснафти" і ЛУКОЙЛу за порушення закону про конкуренцію. Паралельно з цим уряд заборонив експортувати нафтопродукти протягом травня. 10 червня Федеральна антимонопольна служба дійшла до висновку, що в Алтайському краї місцеві філії "Газпром нафти" і "Роснафти" увійшли в змову з метою спільного підвищення цін на бензин.
За даними Росстату, в середньому по РФ ціни на автомобільний бензин у травні зросли на 13,5% до травня 2010 року (дизельне пальне зросло в ціні на 26,4%), відносно попереднього місяця (квітня) інфляція склала 6% (3,5% для дизеля). При цьому за підсумками січня-травня 2011 року до січня-травня 2010 року ціни на бензин збільшилися на 10,8% (дизель подорожчав на 26,5%).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас