Visa знову заблокувала грошові перекази для WikiLeaks — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa знову заблокувала грошові перекази для WikiLeaks

Фінтех і Картки
287
Європейська структура компанії - оператора провідної світової платіжної системи Visa Inc. - Visa Europe Ltd. повторно заблокувала грошові перекази скандально відомому веб-сайту WikiLeaks, після того як пожертвування, переказ яких був заморожений в кінці минулого року, знову стали надходити на рахунки проекту. Про це повідомляється в прес-релізі Visa Europe.
"Як тільки нам стало про це відомо, ми призупинили грошові перекази на виконання раніше прийнятого рішення", - наголошується в повідомленні компанії.
Раніше в DataCell, компанії-партнері WikiLeaks, повідомили про відновлення транзацкій, вказавши, що це могло статися випадково, оскільки заборона на відповідні операції знята не була.
Нагадаємо, в грудні 2010 року Visa, MasterCard Europe і Teller заморозили перерахування коштів на рахунки WikiLeaks у зв'язку з розслідуванням стосовно засновника проекту Джуліана Ассанжа, заарештованого британськими правоохоронними органами за звинуваченнями в сексуальному насильстві, озвученими двома жінками в Швеції. Раніше ще одна популярна платіжна система PayPal припинила перерахування коштів на рахунки WikiLeaks, у зв'язку з чим Ассанж був змушений відкрити рахунок в компанії PostFinance, структурному підрозділі пошти Швейцарії.
Інтернет-портал WikiLeaks був створений в 2006 році з метою боротьби за прозорість держав, публікації правдивої інформації про дії і наміри держав. За цей час на сайті було розміщено кілька сотень тисяч документів про війну в Іраку, Афганістані, опублікована секретна листування американських дипломатів з Держдепом США.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас