Україна і РФ заявили про відсутність розбіжностей у питанні делімітації морського кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ заявили про відсутність розбіжностей у питанні делімітації морського кордону

Казна та Політика
297
За словами українського міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, в цілому Україна і Росія не мають розбіжностей у питанні територіального розмежування в Азовському морі і Керченській протоці. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Міністри закордонних справ України і РФ Костянтин Грищенко і Сергій Лавров стверджують, що на переговорах в Одесі відбувся якісний прорив у роботі українсько-російської комісії з делімітації кордону в Азовському морі і Керченській протоці. Вони відзначили, що процес просувається "у напрямку, вигідному обом сторонам".
"Ми пройшли основну дистанцію, домовилися про основні параметри визначення та делімітації кордону", - сказав Грищенко.
Ніяких конкретних деталей глави дипломатичних відомств не озвучили.
Грищенко і Лавров повідомили про початок роботи над спільною декларацією, яка визначить пріоритети, принципи та механізми здійснення стратегічного партнерства між Україною і Росією. Сторони також обговорили можливість поглиблення співпраці між державами Чорноморського регіону та посилення боротьби з міжнародним піратством.
Відзначимо, що досі невирішене питання делімітації морського кордону є одним з ключових в україно-російських відносинах. Незважаючи на численні гучні заяви з цього приводу з обох сторін, ніяких двосторонніх домовленостей між країнами поки не було підписано.
Між тим, процес демаркації сухопутного кордону вже зрушив з місця. У липні 2010 р. Верховна Рада України схвалила закон "Про ратифікацію угоди між Україною і Російською Федерацією про демаркацію українсько-російського державного кордону". Угода передбачає створення спільної україно-російської демаркаційної комісії та проведення демаркації кордону згідно з договором від 29 січня 2003
Делімітація та демаркація кордону з РФ є важливою умовою для інтеграції України в ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас