Країни СНД створили регіональну консультативну групу ради фінансової стабільності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни СНД створили регіональну консультативну групу ради фінансової стабільності

Казна та Політика
110
Країни СНД створили регіональну консультативну групу світового ради фінансової стабільності. Про це повідомив глава Міністерства фінансів України Федір Ярошенко на прес-конференції за підсумками засідання постійно діючої Ради міністрів фінансів країн СНД у м. Києві, передає РБК.
За його словами, таке рішення ухвалене за ініціативою Росії. Заступник голови уряду, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін нагадав, що рада фінансової стабільності створена провідними державами світу після кризи 1998 р. "Але і цього недостатньо, потрібно створити 6 регіональних груп і залучити до роботи інші країни", - сказав Кудрін.
За його словами, йдеться про обговорення нових механізмів функціонування фінансових ринків, системи оцінки діяльності менеджерів фінансових інститутів, стандартів у сфері аудиту. "З сьогоднішнього дня розпочинає роботу і регіональна група СНД у рамках світового ради фінансової стабільності", - повідомив міністр фінансів РФ. За його словами, країни співдружності оцінять доцільність входження в групу.
Кудрін поінформував, що керівник центрального банку Італії, яка головує в раді фінансової стабільності, і голова регіональної групи, заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак направлять кожній країні СНД пропозицію вступити в регіональну групу. "Схвалено рішення провести перше засідання консультативної групи у вересні, порядок буде перегукуватися з порядком "великого" засідання ради", - повідомив Кудрін. "Наші країни візьмуть безпосередню участь у розробці проектів світових стандартів, кожна з наших країн зможе приєднатися до роботи ради з фінансової стабільності", - завершив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас