Білорусь підготувала план по виходу з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь підготувала план по виходу з кризи

Казна та Політика
492
Уряд Білорусі затвердив і офіційно опублікував план стабілізації економіки в умовах знецінення національної валюти.
Основні пункти плану припускають залучення в економіку валютних потоків, скорочення бюджетних витрат, контроль за цінами.
У плані, затвердженому 25 травня 2011 року, велика роль відводиться регулюванню ситуації на валютному ринку. Передбачена можливість сплати податків і зборів (мит) в іноземній валюті. З 25 травня можливі розрахунки валютою при купівлі палива, нафтопродуктів, скрапленого газу на автозаправних станціях. За валюту можна оплатити туристичні, готельні медичні послуги, послуги санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку, турбаз, оплатити навчання та ін. 1 червня Національний банк Білорусі дозволив реалізовувати за валюту нові автомобілі фізичним особам.
Як повідомляє БЕЛТА, фінансування державної інвестиційної програми Білорусі буде скорочено на 30%.
У роздрібній торгівлі буде проводитися постійний моніторинг цін на споживчі товари. Вже оголошено, що "несумлінне ціноутворення" буде каратися. Планується створити стабілізаційні фонди товарів, що користуються підвищеним попитом.
Також у плані передбачено двоетапне підвищення тарифів на послуги ЖКГ, індексація тарифів на електроенергію та теплову енергію, уточнення транспортних тарифів та вартості послуг зв'язку.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас