Азаров: Необхідно визначитися з джерелами фінансування Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Необхідно визначитися з джерелами фінансування Пенсійного фонду

Казна та Політика
364
Співвідношення кількості працюючого населення з кількістю пенсіонерів в Україну змушує задуматися про джерела фінансування Пенсійного фонду. Про це на сьогоднішньому саміті міністрів фінансів країн СНД заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Пенсійна реформа - справа складна, прямо скажемо. І хоча у нас зараз на 13,5 млн пенсіонерів припадає 14 млн активного населення, ця обставина нас змушує думати про те, які джерела фінансування Пенсійного фонду будуть вже через кілька років", - підкреслив прем'єр-міністр.
Разом з тим, відзначив Азаров, підходити до проведення пенсійної реформи необхідно дуже гнучко. "У чому полягає ця гнучкість? Перш за все в тому, що люди повинні зрозуміти безальтернативність схвалених рішень", - сказав він.
Прем'єр-міністр вважає, що пенсійна система в нинішньому її вигляді мало кого влаштовує з українських громадян, а це значить, що її потрібно змінювати. За словами Азарова, ведення діалогу з МВФ обумовлено, серед іншого, і необхідністю проведення пенсійної реформи в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас