Азаров: Україні вже не потрібен МВФ, аби сплачувати борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україні вже не потрібен МВФ, аби сплачувати борги

Казна та Політика
1025
Україна вже в змозі самостійний розраховуватись із зовнішніх зобов'язань без додаткової фінансової підтримки з боку Міжнародного валютного фонду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"У нас немає жодної потреби у терміновому отриманні кредиту МВФ. У нас досить ресурсів, аби самим розраховуватись зі своїх зобов'язань", - сказав Азаров, відкриваючи засідання глав міністерств фінансів держав-учасниць СНД у Києві.
За його словами, ця обставина відображена у позиції України в переговорах із МВФ. Прем'єр також підкреслив, що підвищення тарифів на газ, яке було однією з вимог МВФ, спровокувало зростання загальної інфляції, що вдарило по населенню.
За словами прем'єр-міністра, поліпшення фінансово-економічної ситуації в Україні дозволяє уряду країни розглядати можливість плавнішого підвищення тарифів на енергоносії. "Наводимо параметри (у переговорах з МВФ, - ред.) того, що ми зараз можемо дуже плавно вирішувати питання тарифоутворення, аби не спровокувати інфляцію", - сказав Азаров.
При цьому він висловив сподівання, що у 2011 році інфляція в Україні не перевищить 10%.
Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тигипко заявив, що Україна може виявитися у "переддефолтному стані" у разі припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас